ÇAMAŞIR MAKİNESİ GENEL ARIZALARI VE HANGİ DURUMDA SERVİS ÇAĞIRMALI

Kullanıcılar genelde bayanlar olarak karşımıza çıkıyor, çamaşır makinesini nasıl kullanmalıyım sorusu sıkça sorulan sorulardır. Çamaşır makineleri temiz ve bakımlı kullanılırsa uzun süre kullanabileceğiniz cihazlardır. Örneğin ayda 1 defa makineyi sirke ve karbonat karışımı sıvıyla çamaşır atmadan 90 derecede yıkama yapmanız tavsiye edilir.

Çamaşır makinemin deterjan kutusu kireçleme oluyor.

Makineniz her yıkamadan sonra deterjan kutusu kontrol edilmelidir. Yıkama bittikten sonra deterjan kutusunda kalıntı varsa hemen yıkayıp temizlenmelidir. Böyle takip edilirse deterjan kutunuz temiz kalır. Aylar sonra kontrol ettiğinizde deterjan kalıntıları kemikleşir ve temizlemesi güç olabilir.

Çamaşır makinesi körük lastiği küflenme /paslanma oluyor.

Körük lastiklerinde yıkama bittikten sonra o bölgede su ve kir birikintisi oluşur, oluşan kir yer yapar ve artık temizlemesi güçleşir. Bu gibi durumlar tüm çamaşır makinelerinde meydana gelir. Fakat yıkama sonrası o bölgeler kuru bir bezle temizlenirse ve devamlı her yıkama sonrası söz konusu temizlik yapılırsa bu sorun olmaktan çıkar. Dikkat edilmediği zamanlarda bi sürü karışım hazırla yinede o lekeyi ve kokuyu atamazsınız.

Çamaşır makinesi kapağı tam kapanmıyor.

Yıkma makinesi kapağı kapanmıyor durumunda körük lastiğinin teli çıkmış olabilir. Menteşe vidaları gevşemiş olabilir. Veya kilit gerekli işlevini yerine getiremiyor olabilir. Bu durumda çamaşır makinesinin kapağı kanmaz ise makineyi çalıştırmak mümkün olmayacaktır. Kontrolleri yaptıktan sonra yinede kapanmıyor ise mutlaka Çamaşır makinesi servisi çağırmanızı öneririm.

Çamaşır makinesi suyu boşaltmıyor.

Bu gibi arızalar kullanıcıların çok sık yaşadıkları durumdur.  Ama bu gibi hatalar maalesef Kullanıcıların yaptığı hatalardır. Mutlaka çamaşırları atmadan önce,  kontrol edip ceplerde metal ve bozuk para vb gibi küçük parçalar olup olmadığına bakılmalıdır. Yine bebek Çorapları İğne, Kolye gibi eşyalarında gider pompasını tıkadığı oluyor. Su boşaltmıyor gibi sorun olduğu zaman mutlaka makinenin ön alt tarafında pompa kapağını açıp orada biriken metaller olup olmadığını kontrol edin. Eğer pompa kapağını açtığınız zaman orası temiz ise o zaman servis ile irtibata geçebilirsiniz demektir. Ama genellikle pompa kapağını içinde birikenler yüzünden pompa görevini yerine getiremiyor.

Çamaşır makinesi temiz yıkamıyor.

Yıkama makinesi temiz yıkamıyorsa makinenin içinde çırpıcılar düşmüş ya da eksilmiş olabilir. Çırpıcı 1 tane eksik olursa çamaşırlar yeterince çarpma olmayacağı için temiz olmazlar. Bir diğer hata ise çamaşır makinesi yeteri kadar suyu ısıtmıyor olabilir. Dolayısıyla su sıcak olmayınca soğuk suyun yıkaması da çok temiz olmayabilir. Bunların hepsi tamam yinede kirli çamaşır çıkıyorsa o zaman deterjan değiştirme zamanı gelmiştir. Bütün bunlar yapıldı fakat yinede kirli çamaşır çıkıyorsa Çamaşır makinesi servisi aramak en akıllıca olur.

Çamaşır makinesi su almıyor.

Çamaşır makinesi suyunu almıyor dolayısı ile çalışmıyor. Bu durumda kullanıcı olarak yapmamız gereken bazı kontroller var. Bunlardan bir tanesi,  Makineye gelen su vanası açık olup olmadığı kontrol edilmeli. Su giriş hortumu tıkalımı bakılmalı. Hortum ezilmiş ya da bükülmüş olabilir. Bunları yaptıktan sonra hata devam ediyorsa Çamaşır makinesi tamircisi arayabilirsiniz.

Çamaşır makinesine elektrik gelmiyor.

Bu durumda yapılması gereken, ilk olarak prizde akım var olup olmadığı kontrol edilmelidir. Yıkama makinesinin fişinde bir hasar olup olmadığı kontrol edilebilir. Eğer hala düzelmiyorsa mutlaka servis çağırılmalıdır.

Çamaşır makinesi gürültülü çalışıyor.

Yıkama makinesi gürültülü çalışması herhangi bir parçasından olabilir yani amortisör kazan, rulman gibi parçalara bakılır ama bunu mutlaka servis aracılığıyla yapılması gereken işlerdir. Eğer anlamıyorsanız ve eliniz yatkın değil ise asla dokunmayınız. Sizin bakmanız gereken çamaşır makinesi ayakları tam olarak oturuyor mu bakınız. Makine dengede olmalı

Çamaşır makinesi kazan dönmüyor.

Makine su alıyor fakat kazan dönmüyor durumu da çok sıkça yaşanan arızalardandır. Bu arıza durumunda sizlerin yapabileceği bir şey yoktur. Teknik servis ile irtibata geçmeniz en doğru hareket olacaktır. Kazan dönmemesi birkaç hatadan meydana gelebilir. Genellikle motor arızası olmasıyla birlikte bazen kart arızası olabilmektedir. Çamaşır makinesi servisi çağırmak bu yüzden çok önem taşır.

Çamaşır makinesi başlat beklet tuşu çalışmıyor.

Bazen tuşlar kirli ve yapışkan olduklarında başlat beklet tuşu basılı kalır bu durumda üzerine baskı uygulandığı zaman içindeki mekanizma kırılır. Bu gibi arızalarda makinenin ön panel değişim isteyebilir. Ön panel hatası yine siz kullanıcıların yapacağı bir tamir değildir. Ön panelde yapacağınız müdahale makineye daha büyük arızalar meydana getirebilir. Hiç düşünmeden servis çağırmanızı önermeliyim.

Çamaşır makinesi sigorta attırıyor

Makineyi fişe takınca sigorta atıyorsa ya da fişe takıldı suyunu aldı daha sonra sigorta attıysa bu gibi arızalar makinenin birkaç parçasından kaynaklanabilir. Bunlar elektronik kart, motor, ısıtıcı arızası olabilir. Kontrol edilmesi gereken arızalar bunlardır. Bu tür arızalar için servis çağırmanız önerilir.

Çamaşır makinesi altından su kaçırıyor

Çamaşır makinesinin altından su geliyorsa gider borusu hasar görmüş olabilir. Deterjan kutusu kazana bağlayan boru hasar görmüş olabilir. Kazanda yıpranmalar meydana gelmiş olabilir. Yani suyun geçtiği her yere bakılmalı. Suyu nerden akıttığı bilgisi önemlidir. Bu işlem için siz kullanıcılar gider borusuna bakabilir ve boruda bir hasar yoksa mutlaka servis çağırınız.

Çamaşır makinesi arızalarında genel olarak arıza kodlarını makalemizde sizlerle paylaşmış olduk. Hangi durumda servis yardımı gerekiyor artık biliyoruz. Yapamadığınız durumlarda arızanın büyümemesi açısından lütfen servisimizle irtibata geçmeyi unutmayınız.  Her zaman arayabilir ve bize günün her saatinde ulaşabilirsiniz.

Umarım yardımcı olmuşuzdur.

Call Now ButtonTıkla Servis Çağır