Bulaşık makinesi takılı kalıyor ile ilgili yazacağımız bu makalede yapmanız gereken birkaç işlem olacaktır. Bulaşık makineleri günümüzün olmazsa olmaz teknolojileridir. Fakat bazen beklediğimiz performansı veremezler, buda bazen sıkıntılar oluşturabilir. Bulaşık makinesi programa geçmiyor gibi sıkıntıların çözümü konusunda siz değerli kullanıcılara birkaç önerimiz olacak. Çözüm olarak farklı arızaların olabileceğini de unutmayalım. Bulaşık makineleri kullanıcıların kullanımında büyük kolaylık sağlamaları açısından arızaya geçtiklerinde daha da büyük önem taşırlar. Bu tür elektronik olan makineler kullanışlı oldukları kadar çokta hassas teknolojilerdir. Hayatımızı kolaylaştıran bu teknolojiler arıza yaptıklarında çok daha fazla anlam kazanırlar. Arızaların basit görünmesi aslında çok daha büyük arızalara sebebiyet verebilecek durumdadır. Bulaşık makinelerini uzun süre kullanabilir hale getirmek ise tamamen kullanıcıların elindedir. Aşağıda yazacağımız bulaşık makinesi programa geçmiyor hatalarının kontrol ve çözümü anlamında yardımı olacak bilgileri vereceğiz. Umarız yardımcı olur. Yapılan kontroller sonucu hala hata devam ediyorsa servisimizden destek almayı unutmayınız.

Bulaşık makinesi programa geçmiyor takılı kalıyorsa

Makineye su gelmiyor olabilir. Ya da makinenin kapağı tam olarak kapanmamış olabilir. Öncelikle makineye su geliyor mu diye temiz su hortumunu kontrol edelim. Hortumda yıpranma ya da tıkanma durumu söz konusu mu? Musluk vanası açık mı diye bakalım. Musluk vanası kapalı ise açık hale getirelim. Her şey yolundaysa makinenin kapağı tam olarak kapandığından emin olalım. Tabakları yerleştirirken kapağın kapanmasını engelleyen unsur varsa kaldıralım. Kapağın tam olarak kapandığını anlamak için ileri doğru bastıralım. Tam anlamıyla kapandığına emin olalım. Kontrol esnasında bir sorun göremediysek programı iptal edip tekrar yeniden başlatalım. İptal için yapmanız gerekenleri aşağıda paylaşıyorum. Bu işlem bir başka değişle makineye reset atmak anlamı taşımaktadır.

İptal için: Makinenin başlat/ beklet tuşuna 3 saniye basılı tutun.Yıkama/kurutma ışığı yanıp sönecektir 2 dakika içerisinde “bitti” yazacaktır. Sonrasında yeniden program seçerek makineyi çalıştırın. Sorun hala devam ediyorsa mutlaka servisimizden yardım isteyiniz. 0232 5022353 – 0552 7941122

Bulaşık makinesi programa geçmiyor.

Bulaşık makinesi yapılması gerekenler yapıldıktan sonra hala sorun devam ediyorsa panel arızası olabilir. Bu arıza durumu genellikle servis çağrılarak çözülebilir. Kullanıcılar müdahale etmemelidir. Daha büyük arızaya sebebiyet vermemek için. Kullanıcı kontrol etmesi gereken yerleri kontrol etikten sonra arızanın devam etmesi elektronik kart arızası olması nedeniyle mutlaka yardım almalıdır. Elektronik kart üzerinde yapılacak herhangi yanlış müdahale kartın yanması ve tamamen kullanılamaz hale getirilmesi demektir. Elektronik kart tamiri yapılamaz ise yenisi ile değiştirmek zorunda kalınacağı için maliyet konusu ön plana çıkacaktır. Makinenin yeni model yada eski model olması durumu göz önüne alınırsa bazı makinelerin elektronik kartının yenisini bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu durum hem kullanıcıyı daha da zor bir duruma düşürecektir. Tamiri mümkün olan bir bulaşık makinesini tamiri mümkün olmayan bir hale sokarsak maalesef bu durum çok üzücü bir hal alır. Dolayısıyla arızaların büyümemesi için gereken kontrolleri yaptıktan sonra makineye başka müdahale etmeden servisinden yardım istemek daha akıllıca olacaktır. Günümüzde enflasyonunda artmasıyla maliyetleri etkilediği için daha dikkatli olunması konusunda siz değerli kullanıcıları bilgilendirmek istedik.

Makalenin başında da bahsettiğimiz gibi hata çözüme ulaşmadıysa servisimiz siz değerli kullanıcılara hizmet vermek için hazırdır. Servisimizi aradığınız gün içinde sizleri ziyaret edeceklerdir. Geniş servis ağımızla İzmir ve ilçeleri ne hizmet vermekteyiz. Bulaşık makinesi sorunları birçok kullanıcı için büyük sorun haline gelmiştir. Bu teknoloji hayatımızı kolaylaştırdığı gibi arıza durumunda büyük sıkıntılar oluşturmaktadır.

Call Now ButtonTıkla Servis Çağır