Bulaşık makineleri günümüz teknolojisinde büyük kolaylık sağlayan bence yararlı bir buluş olmaktadır ve her evde bulaşık makinelerinden vardır. Fakat bazen bulaşık makineleri istediğimiz performansı sağlayamamaktadır. Bunun sebepleri hem kullanıcı hem de üretici tarafından olabilir. Bulaşık makinelerini arıza yapınca ne kadar önemli olduklarını anlarız. Neden temiz yıkamaz bir bulaşık makinesi?.  Birden fazla sebep sayabiliriz. Temiz yıkama sorunu için makalemizde genel olarak sizler tarafından bakılması gereken kontrol edilmesi gereken parçaları ve yerleri yazıyoruz .

Bulaşık makinesi yıkama sorunu ve çözümü

Bulaşık makinem temiz yıkamıyor: makinenin temiz yıkaması için tüm gerekli elemanları kontrol etmeliyiz. Mesela, makinenin deterjanı yıkama esnasında tamamen erime söz konusu mu çünkü bazen makinenin deterjan kutusu açılmayabiliyor. Bu sorun açılacak olan kapağın önüne büyük tabak koymaktan kaynaklanıyor.

Bulaşık makinesinin tuz kontrolü: makinenin tuzunu mutlaka kontrol edip tuzu azalmışsa tuz eklemek gerekir. Tuz eksikliği de bulaşık makinesinin temiz yıkamasını engelleyen unsurdandır. Tuz ayrıca makineye gelen suyu da yumuşattığı için daha temiz ve verimli bulaşık makinesi kullanırsınız.

Bulaşık makinesi parlatıcı: parlatıcı bardak ve tabaklarda pürüzsüz leke bırakmadan temizlik sağlar. Makinede parlatıcı var mı mutlaka kontrol edilmelidir. Parlatıcı nerden bulabilirim derseniz tüm marketlerde bulabilirsiniz. Marka önemli değil hangisi varsa onu kullanabilirsiniz. Makinenin temiz yıkamasında parlatıcı da önem kazanır.

Bulaşık makinesi fıskiyeleri: Makinenin suyu bardak ve tabaklara ulaştıran ve makinenin içinde altta ve üstte olmak üzere iki adet fıskiye bulunur. Fıskiyeler zaman içerisinde kaba bulaşıklar dan ötürü delikleri tıkanarak görevini yerine getiremez. Dolayısıyla su fıskiyeden tazyik alamadığı için maalesef bulaşıklar kirli olarak çıkar karşımıza. Bazen kirli bulaşıkların tek problemi bu olabilir. Ve bu problemi çözerseniz bulaşıklarım temiz yıkanmıyor sorusunu yanıtlamış olabiliriz. Tabi bide tıkanmış fıskiye dışında yine fıskiye kenarları zaman içinde yıpranmadan ötürü açılır ve su ordan dışarı çıkar, böyle olunca fıskiyelerin mutlaka değişmesi gerekir. Bulaşık makinesi fıskiyesi nerden bulurum gibi soruların cevabı ise servislerden bulabilirsiniz. Bu konu çok önem arz etmekle birlikte temiz yıkama sorununu kökünden halledebilir.

Bulaşık makinesi suyu alıyor mu:  Makine temiz su almada sorun yaşaması halinde yine verimsiz çalışarak yıkama yapıyor zannederek oysaki makine çalışmıyordur. Buda bize temiz yıkamıyor sorunu karşımıza çıkartmaktadır.

Bulaşık makinesi filtre temizliği: Evet bu konu çok ama çok önemli bir konudur. Bulaşık makinesi temiz yıkamıyor konusunda makinenin içinde kalıntıları süzerek sadece suyu dışarı bırakan filtre diyebileceğimiz hazne vardır. Hazne suyu süzüyor ama filtrede oluşan kalıntılar temizlenmezse eğer bulaşıklar kirli ve lekeli çıkmaya başlar. Haznenin mutlaka temizlenip her yıkama sonrası kontrol edilmesi gereken en önemli yeridir. Burası temiz bırakılmaz ise başkaca arızalarda oluşabilir.

Yani sevgili kullanıcı ve tüketici arkadaşlar, bu makalede yazılan tüm bu sorunların başında bulaşık makinesi yıkama sonrası mutlaka içine bakılmalı süzgecinde kalıntı var mı varsa temizlenmeli. Makinenin tuzu parlatıcısı ve deterjan makinede tamamen eriyor mu diye kontrol edilmelidir. Fıskiyeler kontrol edilmelidir. Tüm bunlar yapılırsa bulaşık makineniz temiz yıkamaması için hiçbir sebep olmayacaktır. Dolayısıyla makinemize ne kadar temiz bakarsak o kadar verimli kullanırız. Bu gibi sorunlarda hemen servis çağırmanıza gerek yoktur. Yazılan tüm bu konuları takip ederseniz arızanın çözümü bulunur. Umarım bu makale faydalı olmuştur. Siz değerli kullanıcılarımız için başkaca sorunlar içinde makaleler hazırlayacak olup sizlerle paylaşılacaktır. Bulaşık makinesi sorunları bir evde son zamanlarda çokça şikayet alınan sorun olmakla beraber bir çok sorununu sizler çözebilirsiniz. Değişik arıza türleri için mutlaka servi çağırmanızı öneririm. Beyaz eşya servisimiz siz değerli kullanıcılarımız için hizmet vermektedir. İzmir bölgesi ve ilçeleri için servisimiz hizmetinizdedir. Geniş servis ağımızla bizi aradığınızda gün içerisinde sizleri mutlaka ziyaret ederiz.

Call Now ButtonTıkla Servis Çağır