Bulaşık makinesi su akıtıyor sorunu maalesef kullanıcılarda yaşanan en büyük sorunlardan biridir. Ama bu sorun aslında tamiri yapılabilir sorunlar arasında gelir. Makinede su altından kenarından ve önünden hatta arkasından bile su akıtabilir. Bu tür problemleri çözmek genelde servislerin işleri olmakta dır. Fakat konuyla alakalı olmak üzere sizlere kontrol edebileceğiniz yerleri yazacağım. Bulaşık makinem su kaçırıyor problemi birçok kullanıcının en sık yaşadığı sorunlar arasındadır. Bazı bulaşık makinelerinde su akıtma sorunu çok kolay çözülebilir. Bazılarında ise makinenin yıpranması sebebiyle artık işlevini yerine getiremez halde olduğu için yeni bulaşık makinesi alma zamanının geldiği anlamına gelir. Aşağıda bulacağınız gibi bulaşık makinelerinde su akıtma ya da su kaçırma ile ilgili olası problemleri sıralayacağım umarım yardımcı olur.

Bulaşık makinesi alttan su akıtıyor

Bulaşık makinesi neden altından su kaçırır?. Makinenin altında suyu sevk eden borular vardır. Boruların yerinden çıkması durumunda su kaçağı olabilir. Boruların kontrol edilip borularda çatlak yada bağlantı yerinde çıkma varsa boruların yerine takılması su kaçağını önleyebilir.

Su pompası arızalıysa: Su pompası gevşemiş yada delinmiş olabilir. Su pompası sağlam olmadığında bağlantı yerlerinde su kaçırırsa makinede su kaçağı meydana gelebilir.

Bulaşık makinesi kazanı delik olabilir: Kazanın altında çürümeden meydana gelen delikler varsa bulaşık makinesi su kaçağı yapar. Bu tür kazan delinmeleri mutlaka servis tarafından müdahale edilmelidir.

Bulaşık makinesi fıskiyesi yıpranmış olabilir: Makinenin içinde iki adet fıskiye bulunur bunlardan alt taraftaki fıskiye çatlamış yada kenarları açılmış ise suyu yukarı değil yanlara da vereceği için ön kapağın altından su kaçırma ihtimali çok fazladır. Bu durumda fıskiye değiştirilmeli değiştirilmez ise bulaşık makinesi su kaçırır. Ve küçük bir sorunda olsa maalesef büyük arızalara sebep olur.

Bulaşık makinesi temiz su hortumu bağlantısı: makinelerin arkasında musluktan makineye bağlanan temiz su hortumu vardır. Hortum takılırken diş atlaması olmuşsa bulaşık makinesi su kaçırır. Hortumun düzgün bağlanıp bağlanmadığı kontrol edilir. Bağlantı yerinden akan su, makinenin altından ön tarafa çıkar. Ve bunu görünce makinem su kaçırıyor deriz. Oysa sorun çok kolay. Temiz su hortumu düzgün olarak takılmamış. Kontrolünü yapıp bağlantıyı gerçekleştiriniz.

Bulaşık makinesi gider hortumu delik olabilir: gider hortumu zaman içinde çürüyüp delinir bu da makinede su kaçağı oluşturur. Bulaşık makinesinin altında gider hortumu aşınmış olabilir aşınma sonucunda delikler meydana gelir. Bu durum makinenizde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Deliklerden çıkan su miktarı oldukça fala olur. Bu durumda gider hortumu sağlam olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer yırtık yada delik varsa gider hortumu yenisi ile değiştirilip kullanılmalı.

Bulaşık makinesi su cebi kontrolü: Bulaşık makinelerinde yan taraflarında suyu alıp sayaçtan geçirdiği bölüm var. Burada da delik ya da bağlantı yerlerinden sı sızıntı yapabilir. Kontrolü sadece servisler tarafından yapılmalıdır. Aksi halde daha büyük sorunlar yaşanabilir. Su cebi su kaçırıyorsa tamir mümkün olabilir. Ya da yenisi ile değiştirilebilir. Su cebinde oluşan sızıntı su cebi sayacına da zarar verebilir. Dolayısıyla bu arıza önemli olduğundan mutlaka servisimizden yardım isteyiniz.

Bulaşık makinesi su akıtıyor la ilgili oluşabilecek parçaları genel olarak sizlerle paylaştım. Fakat su kaçağı oluşan bulaşık makinelerinde mutlaka servisle bağlantıya geçmeniz gerektiğini tekrar söylemek isterim. Çünkü yanlış yapılacak bir harekette daha büyük arızalara sebep olabilirsiniz. Buda maliyet açısından oldukça yüksek olabilir. Bulaşık makinesini nasıl kullanmalıyız makalemiz yakında siz değerli kullanıcılarımız için yayına alacağız. Ama genel olarak bu gibi arızalar önemli arızalardır. Umarız ki makalemiz faydalı olmuştur. Arızayı bulamadığınız durumlarda yada servis ihtiyacı olduğu zamanlarda bulaşık makinesi servisimiz her zaman hizmetinizde olacaktır. Geniş servis ağımızla İzmir ili ve ilçelerine hizmet vermekteyiz. Arayıp kayıt oluşturmanız durumunda gün içerisinde mutlaka sizleri ziyaret ederiz. Başka makalelerde buluşmak dileğiyle…

Call Now ButtonTıkla Servis Çağır