Bulaşık makinelerin genelinde olduğu gibi beko bulaşık makinesinde de hata ve arıza kodları mevcuttur. Hata kodları bulaşık makinesi motor çalışmıyor yada bulaşık makinesi  su akıtıyor gibi arıza durumlarında bir hata kodu ile biz kullanıcılara bildirir. Bu kodlar sayesinde arızanın nerden kaynaklandığı konusunda yardımcı olur. Bulaşık makineleri teknolojik olarak çok kullanışlı ev ürünü beyaz eşya olarak mutfakta yerini almıştır. Bazen arıza durumlarında sıkıntı çıkarsa da istediğimiz performansı bize vermektedir. Yıkama makinesi temiz ve amacına uygun kullanıldığında çok uzun yıllar kullanabileceğimiz ürünlerdir. Biz bu makalede beko bulaşık makinesi arıza/hata kodlarını siz değerli kullanıcılarımızla paylaşacağız. Umarım yardımcı olur.

Beko bulaşık makinesi hata kodları

E1 HATASI

Beko bulaşık makinesi E1 Arıza kodu:  iletişim sistemi arızası

E2 HATASI

Beko bulaşık makinesi E2 arıza kodu:  Su seviye sensor/sayaç. Olası su kaçağı olabilir. Makinede alt tabanında su kaçağı olup olmadığına bakınız

E3 HATASI

Beko bulaşık makinesi E3 arıza kodu. Isıtma sistem arızası. Süre aşıldı. Olması gereken zamanda ısıtma yapmıyor.

E4 HATASI

Beko bulaşık makinesi E4 Arıza kodu. Sıcaklık sensor arızası. Sensor kısa devre yada açık devre. Sensor kontrol edilip gerekirse değiştirilmelidir.

E5 HATASI

Beko bulaşık makinesi E5 Arıza kodu. Su doldurma hatası. Gelen su az ya da hiç yok. Makineye gerekli su dolmuyor. Su basıncı kontrol edilmeli. Musluk kontrol edilmeli

E6 HATASI

Beko bulaşık makinesi E6 arıza kodu. Su boşaltma sistem hatası. Gider hortumu kontrol edilmeli. Gider hortumu tıkalı yada suyun geçtiği yerde bükülme olabilir. Kontrol edilmeli.

E7 HATASI

Beko bulaşık makinesi E7 Arıza kodu. Türbin hatası. Dökülen su miktarı ölçümü hatalı

E8 HATASI

Beko bulaşık makinesi E8 arıza kodu. Alternatif yıkama sistem hatası

E9 HATASI

Beko bulaşık makinesi E9 arıza kodu. Su doldurma sistem hatası. Su basıncı kontrol edilmeli

BEKO BULAŞIK MAKİNESİ HATA/ARIZA KODLARI

H2 HATASI

Bulanıklık sensor arızası

Beko bulaşık makinesi H3 Hatası

Saptırıcı valf arızası

Beko bulaşık makinesi H4 Hatası

NTC Sensor hatası

Beko bulaşık makinesi H5 Hatası

Kesintisiz su girişi arızası

Beko bulaşık makinesi H6 Hatası

Su giriş hatası. Suyun basıncı ve su giriş boruları kontrol edilmeli

Beko bulaşık makinesi H7 Hatası

Isıtma arızası. Makine yeteri yerde ya da zamanında ısıtma yapmıyor

BEKO BULAŞIK MAKİNESİ HATA KODLARI

P1 Yanıp sönüyor. Taşma, tabana su sızma

P3 Yanıp sönüyor. Isıtıcı arızası

P4 Yanıp sönme. Berraklık hatası

P5 Yanıp sönme. Saptırıcı valf hatası

P6 Yanıp sönme. NTC hatası sıcaklık sensor arızası

F1/F2 Yanıp sönme. Su giriş valfı hatası

Bulaşık makinesi olası arıza kodlarını paylaştık. Sizin makinede bu kodlardan farklı arıza kodları mevcut olduysa servisimizle irtibata geçebilirsiniz. Bulaşık makinesi ısıtmıyor, bulaşık makinesi su kaçırıyor, bulaşık makinesi çalışmıyor gibi tüm arızalarda bu kodlar çok işimize yarayacaktır. Makineler amacına uygun kullanılsa da bazen hataya geçebilmektedir. Bu hatalar sizi zor durumda bırakarak sıkıntıya sokmasın, çünkü hata kodları yapılabilir olması bize daha kolay ve hızlı müdahale etme fırsatı tanımaktadır. Sizlerin yapabildiği ya da yapamadığı tüm sorunlar için servisimizi arayabilirsiniz. Servisimize kayıt oluşturduğunuzda o gün içinde mutlaka ekip arkadaşlar sizleri ziyaret edeceklerdir. Bu makalede sizlere gereken arıza kodlarını yayınladık arıza çözümlerinde yapamadığınız durumlarda çok fazla arızanın üzerine gitmeden servisle irtibata geçmenizi öneririm. Aksi halde daha büyük arızalarla karşılaşabilirsiniz.

Call Now ButtonTıkla Servis Çağır